Utilaje Komatsu; excavatoare, buldozere, macarale…

utilaje Komatsu constructii
Utilaje de la Komatsu bune oriunde in constructii

Dacp lucrezi în construcții ști ce înseamnă utilaje de la Komatsu. Vorbim despre o companie japoneză specializată în producția de echipamente de construcții și minerit, precum și de mașini și motoare industriale. Practic, este o companie multinațională cu locații în America, Europa și Rusia. Este cunoscută pe plan mondial pentru utilizarea tehnologiei avansate în producția sa de echipamente. De remarcat utilizarea sistemelor de control al mașinilor prin satelit și multe alte tehnologii digitale care controlează aspectele utilajelor produse de Komatsu.

Compania a fost fondată de către Meitaro Takeuchi, un tânăr inginer japonez care a dezvoltat o mașină agricolă cu roți de cauciuc în loc de roți metalice. Astfel a îmbunătățit performanțele și mobilitatea acesteia.

Meitaro Takeuchi fondatorul companiei Komatsu
Meitaro Takeuchi fondatorul companiei Komatsu

În 1931, Komatsu a început să producă și utilaje de construcții și excavatoare hidraulice, macarale de mai mici dimensiuni. În 1952 a introdus în fanricație primul său buldozer. În anii 1960 și 1970, compania și-a extins afacerile în afara Japoniei, în Europa și America de Nord, și a început să producă și alte tipuri de mașini industriale. De exemplu autogredere, încărcătoare frontale și excavatoare cu lanțuri.

În prezent, Komatsu este unul dintre cei mai mari producători de echipamente de construcții din lume, cu operațiuni în mai mult de 150 de țări și regiuni. Compania își menține poziția de lider prin dezvoltarea continuă de noi tehnologii. De asemenea, Komatsu este mereu o sursă de inovații și colaborări cu alte companii din industria de construcții și minerit.

Alături de Caterpillar, Komatsu conduce în topul celor mai puternici producători de utilaje pentru construcții din lume.

» Utilaje de construcții de închiriat: macarale, buldozere, excavatoare…

Utilaje Komatsu care fac carieră

Este destul de dificil să extragem câteva modele, care ar fi reprezentative pentu piața mondială. Firma are o filosofie bazată mai degrabă pe muncă silitoare, pe decență și discreție. Așa se face că utilajele sale sunt cunoscute în întreaga lume precum broscuța celor de la Wolkswagen. Adică multe și muncitoare.

Excavator Komatsu PC 210 LC

Acest excavatorul este un echipament folosit în principal pentru construcții, cu următoarele caracteristici principale:

excavator de inchiriat Timisoara
Excavator de inchiriat Komatsu PC210LC
 1. Capacitatea motorului: 119,6 kW (160 CP)
 2. Greutatea de lucru: între 20.100 kg și 21.600 kg, în funcție de configurație
 3. Adâncimea de săpare maximă: 6,5 metri
 4. Înălțimea maximă de săpare: 9,94 metri
 5. Viteza maximă de deplasare: 5,5 km/h
 6. Capacitatea standard a cupei de săpare: între 0,8 m³ și 1,2 m³
 7. Sistem hidraulic cu tehnologie avansată, pentru performanțe superioare și economie de combustibil
 8. Cabina operatorului cu design ergonomic, cu un scaun confortabil, un panou de control intuitiv și cu vedere panoramică.

Aceste caracteristici îl fac pe Komatsu PC 210 LC un excavator puternic și eficient, potrivit pentru o gamă largă de aplicații. Este folosit nu doar la lucrările de construcții, canalizare, excavații pentru fundații și multe altele…

» Închiriază un excavator Komatsu de la Sulfatim

Excavatorul Komatsu PC 190 LC

 1. Putere nominală a motorului: 93 kW (125 HP)
 2. Capacitatea cupei: 0.5 – 1.05 m³
 3. Greutatea operațională: 19.160 – 20.400 kg
 4. Adâncimea maximă de săpare: 6.930 mm
 5. Raza maximă de săpare: 10.370 mm
 6. Înălțimea maximă de săpare: 10.570 mm
 7. Viteza maximă de deplasare: 5.5 km/h
 8. Presiunea maximă în sistemul hidraulic: 35.3 MPa

Aceste caracteristici pot varia în funcție de modelul specific de Komatsu PC 190 LC, opțiunile și configurațiile selectate.

» Excavator de închiriat Komatsu de la Sulfatim Timișoara

Excavatoare Komatsu; modelul PC 360 LC11

Komatsu produce o gamă largă de excavatoare, iar alegerea celui mai bun depinde de nevoile specifice. În general, excavatoarele Komatsu sunt cunoscute pentru calitatea lor, performanța excelentă și eficiența energetică.

excavator de inchiriat
Excavator de inchiriat Komatsu PC 360LC-11

Unul dintre cele mai apreciate modele de excavatoare Komatsu este PC360LC-11. Acesta este un excavator pe șenile de dimensiuni medii, care poate fi utilizat pentru o varietate de aplicații, cum ar fi construcții, dezafectare, minerit și multe altele.

PC360LC-11 vine cu un motor Komatsu de 6,7 litri care oferă o putere de 257 de cai putere și este proiectat pentru a fi foarte eficient în consumul de combustibil. De asemenea, excavatorul are o capacitate mare de ridicare, o accelerație rapidă și un sistem hidraulic puternic, care îi permite să fie utilizat eficient în mai multe aplicații.

În plus, acest model dispune de numeroase caracteristici de siguranță și confort:

 • un sistem de monitorizare a funcționării tehnice;
 • o cabina confortabilă și o vizibilitate excelentă;
 • stabilitate, senzori pentru fiecare parametru.

Toate aceste caracteristici fac din PC360LC-11 unul dintre cele mai bune excavatoare Komatsu disponibile pe piață.

Încărcător frontal Komatsu WA 320-6

Komatsu WA 320-6 este un încărcător frontal am spune legendar. Are dimensiuni medii, este proiectat pentru a fi utilizat într-o gamă largă de aplicații, cum ar fi construcția, agricultura, silvicultura și mineritul.

incarcator frontal de inchiriat Komatsu wa 320-6
Incarcator frontal de inchiriat Komatsu PC 360LC-11

Iată câteva dintre specificațiile sale:

 • Capacitatea cupei: 2,7-3,4 metri cubi
 • Greutatea mașinii: între 12,5 și 14,5 tone
 • Putere motor: între 124 și 139 CP
 • Înălțimea de ridicare: între 3,9 și 4,3 metri

În plus, acest încărcător frontal are o serie de caracteristici avansate:

 • sistemul de gestionare al carburantului care optimizează consumul de combustibil;
 • frânele cu discuri umede pentru performanțe îmbunătățite;
 • sistemul hidraulic de control al sarcinii care asigură eficiența maximă a sistemului hidraulic.

În general, Komatsu WA 320-6 este o mașină puternică și versatilă, proiectată pentru a face față multor provocări din diverse domenii.

» Închiriază un încărcător frontal legendar: Komatsu WA 320-6

Macara Komatsu LC605-2 Diesel

Komatsu LC605-2 Diesel este o macara care în aparență pare de jucărie. Totuși, are o capacitate de ridicare de pana la 50 de tone si este utilizata pentru ridicarea si mutarea de marfuri grele in diverse aplicatii În constructii, logistica, infrastructura portuara, industria energetica si multe altele.

Macara Komatsu LC605-2 Diesel
Macara Komatsu LC605-2 Diesel

Aceasta macara are urmatoarele caracteristici principale:

 1. Motor diesel puternic: Este echipata cu un motor diesel Komatsu SAA6D140E-5 cu o putere de 261 kW (350 CP) la 1.800 rpm. Acest motor diesel ofera o putere ridicata si o economie de combustibil buna.
 2. Cabina confortabila: Cabina operatorului este spatioasa si confortabila, cu scaun ajustabil si clima automata. Acest lucru ajuta la reducerea oboselii operatorului si la imbunatatirea eficientei.
 3. Sistem de control avansat: Este echipata cu un sistem de control avansat care ofera o precizie ridicata a operatiunilor si o usurinta de utilizare. Acest sistem poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor specifice ale utilizatorului.
 4. Sistem hidraulic puternic: Komatsu LC605-2 Diesel are un sistem hidraulic puternic, care ofera o forta ridicata de ridicare si o capacitate buna de control. Acest sistem hidraulic permite macaralei sa efectueze operatiuni de ridicare si mutare a greutatilor cu precizie si usurinta.
 5. Stabilitate ridicata: Este echipata cu un sistem de stabilizare care ofera o stabilitate ridicata si o capacitate buna de control. Acest sistem de stabilizare asigura ca macaraua ramane stabila si sigura, chiar si in timpul operatiunilor de ridicare a greutatilor foarte mari.
 6. Sistem de siguranta avansat: dispune de un sistem de siguranta avansat, care include sistemul de frânare si cel de stabilitate, ce asigura operatiuni sigure si eficiente

Macaraua Komatsu 25ton Rough Terrain

Macara de inchiriat
Macara Komatsu 25 Rough Terrain
 1. Capacitatea de ridicare: Aceasta macara poate ridica sarcini de pana la 25 tone la o inaltime maxima de 31,5 metri. Este ideala pentru utilizarea in locuri inaccesibile sau pe teren accidentat.
 2. Motor: Komatsu de 6 cilindri care produc 123 kW, respectiv 164 CP la 2.000 rpm.
 3. Sistemul hidraulic este de mare performanta care permite operatiuni precise si rapide de ridicare si coborare.
 4. Stabilitate: Aceasta macara este proiectata pentru a fi stabila pe teren accidentat si pentru a reduce vibratiile si miscarea in timpul ridicarii de sarcini.
 5. Cabina operatorului: Confortabila si spatioasa, este prevazuta cu o multitudine de caracteristici de siguranta si control, inclusiv un sistem de supraveghere a mediului inconjurator.
 6. Mobilitate: Macara dotata cu roti cu cauciucuri mari, ceea ce o face usor de miscat si de transportat pe teren accidentat.

Alte utilaje-macarale de la Komatsu

În domeniul macaralelor, compania Komatsu are o prezență mai degrabă discretă, în comparație cu Liebherr de exemplu. Totuși, Komatsu produce o gamă largă de astfel de utilaje, inclusiv macarale hidraulice, pe șenile, pneuri, macarale pentru construcții și portuare. Acestea sunt utilizate într-o varietate de aplicații, cum ar fi construcții, exploatare forestieră, minerit, construcții de drumuri, lucrări de infrastructură și alte operațiuni de ridicare și manipulare a materialelor.

Smart Crane este o macara pentru harvestere introdusă relativ recent și foarte bine primită de lucrătorii forestieri.

Puncte forte și de ce utilaje tocmai de la Komatsu!?

Cumpărați sau închiriați utilaje produse de compania Komatsu. De ce!? Probabil pentru că principalele puncte forte ale companiei Komatsu sunt:

 1. Inovația tehnologică – Komatsu este cunoscută pentru inovația sa tehnologică și pentru dezvoltarea de produse și servicii de înaltă calitate. Compania investește constant în cercetare și dezvoltare, iar produsele sale sunt recunoscute pentru fiabilitatea și durabilitatea lor.
 2. Gamă largă de produse – Komatsu oferă o gamă largă, inclusiv excavatoare, buldozere, încărcătoare frontale, autogredere, autobasculante și multe altele. Această varietate de produse le permite clienților să își satisfacă nevoile într-un mod cât mai precis și eficient cu putință.
 3. Servicii excelente – Komatsu oferă servicii excelente pentru clienții săi, inclusiv întreținere, reparații și piese de schimb. Compania are o rețea globală de service, astfel încât clienții săi să primească ajutorul de care au nevoie oriunde se află.
 4. Implicare socială și protejarea mediului – Komatsu este angajată în protejarea mediului și în implicarea socială, lucru ce o face o companie responsabilă. Aceasta oferă soluții de reducere a emisiilor poluante și își ia angajamentul de a-și reduce impactul asupra mediului în timpul producției și a utilizării produselor sale.

În ansamblu, aceste puncte forte fac din Komatsu o companie cu o reputație excelentă și un lider în industria echipamentelor de construcții și miniere.

» Komatsu pare a-și dori să domine piața rusească, ea rămânând în continuare să facă afaceri în Rusia, în condițiile boicotului la care sunt invitate firmele occidentale. Vezi articolul nostru Ce utilaje de construcții (mai) fac acum avere în Rusia…