Transport agabaritic cu Sulfatim Timișoara

transport agabaritic
Transport agabaritic oferit de Sulfatim Timisoara

Transportul agabaritic reprezintă o categorie specială de transport rutier, feroviar, sau maritim. Vorbim de transport agabaritic în acele situații unde este nevoie de a muta încărcături foarte mari, grele, lungi, late sau înalte. O caracteristică a transporturilor agabaritice este aceea că acestea depășesc dimensiunile standard admise pentru vehiculele și echipamentele obișnuite.

Sulfatim Timișoara oferă servicii de transport agabaritic pentru:

  • mutare echipamente industriale grele;
  • piese mari de infrastructură;
  • turbine eoliene, componente ale platformelor petroliere, instalații energetice;
  • orice alte structuri și echipamente de dimensiuni neobișnuit de mari.
cap tractor și platforma transport agabaritic
Cap tractor și platforma pentru transport agabaritic – Sulfatim SRL Timișoara

Caracteristicile transportului agabaritic

Nu oricine are o platformă, auto, un trailer sau o macara poate să spună că oferă servicii de transport agabaritic. Evident că dotarea tehnică este absolut necesară, dar numai să ai utilajul nu rezolvă problema clientului. Iată câteva caracteristici ale acestor tipuri de transporturi.

Agabaritic impune condiții speciale

Tot ce are legătură cu un transport agabaritic este special. Astfel, în primul rând dimensiunile sunt neobișnuite, mult diferite de cele standard. Obiectele care trebuie mutate (încărcătura agabaritică) nu încap pe un utilaj standard, sunt fie mai lungi, mai late, mai înalte sau mai grele.

Transportul agabaritic necesită autorizații și permise speciale din partea autorităților de reglementare. Aceasta deoarece se implică restricționarea temporară sau parțială a traficului și necesita planificare specială pentru a evita obstacolele de pe traseu.

Echipamentele sunt speciale! Pentru a efectua transportul agabaritic, sunt necesare vehicule specializate, cum ar fi remorci cu platformă extensibilă, vehicule cu multiple axe pentru a distribui greutatea încărcăturii. Desigur, în funcție de situație putem avea de-a face și cu echipamente personalizate.

Un transport agabaritic este planificat; se impun însoțitori

Uneori, transportul agabaritic este însoțit de echipaje speciale de poliție sau însoțitori specializați. Aceștia asigură siguranța pe traseu și ajută la gestionarea traficului. Persoanlul de la Sulfatim SRL Timișoara este unul calificat, acreditat și cu experiența necesară.

Planificare detaliată este un element absolut esențail pentru orice transport agabaritic. Este nevoie de o planificare riguroasă, inclusiv identificarea celor mai bune rute. Apoi, evaluarea infrastructurii rutiere sau feroviare existente și evitarea obstacolelor, cum ar fi poduri sau cabluri aeriene cu înălțime redusă.

macara de inchiriat Timisoara

Special înseamnă și mai scump

Deoarece transportul agabaritic implică echipamente specializate, personal suplimentar, și o planificare meticuloasă, este absolut obligatoriu să vorbim și despre un alt nivel al costurilor. Acestea pot fi semnificativ mai mari decât transportul obișnuit.

Un element care aduce costuri suplimentare este nevoia de siguranță suplimentară față de transporturile obișnuite. Trebuie să știți că în România transportul agabaritic este reglementat de legi și norme stricte. Aceasta pentru a asigura siguranța și pentru a minimiza impactul asupra infrastructurii existente.

Personalul de la Sulfatim Timișoara colaborează strâns cu autoritățile locale și regionale pentru a obține toate autorizațiile necesare unui transport agabaritic.

» Citește despre Normele pentru transporturi agabaritice

» Norme pentru autorizarea și desfășurarea unui transport agabaritic în România

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*