Memento Sulfatim; construcții de poduri și pasarele

constructii poduri pasarele cu Sulfatim Timisoara
Constructii poduri pasarele cu Sulfatim Timisoara

După toate probabilitățile, Pasarela Gelu, unde lucrează inclusiv macarale de la Sulfatim Timișoara, va fi gata până la sfârșitul lunii aprilie. Termenul de încheiere al lucrărilor este 27 aprilie. După ce va fi finalizată, pasarela va fi, credem, una din bijuteriile arhitectonice ale Timișoarei.

Peste Bega sunt, în acest moment 11 poduri mari de beton dar și pasarele metalice. Din această ultimă categorie amintim Pasarela Îndrăgostiților, cea care face legătura între Parcul Copiilor și Parcul Regina Maria. Aceasta este închisă însă de la începutul verii lui 2023 și urmează să fie lansată licitația pentru diriginte de șantier, respectiv constructor. Din informațiile primite de la Primăria Timișoara, pasarela va fi și oarecum similară cu Gelu. Va avea aceeași amplitudine inginerească și funcțională. Pietonii vor beneficia de un spațiu generos pentru a putea traversa în siguranță dar și pentru a se relaxa.

Previziuni sau doar idei posibile?

S-ar putea ca și la Pasarela Îndrăgostiților să participe Sulfatim Timișoara, mai ales că firma noastră are deja o experiență suficientă în astfel de lucrări. Vezi o parte din portofoliul nostru de lucrări în construcții.

O altă pasarelă se află în cartierul Blașcovici. Mai exact, în apropiere de Gara de Nord, servește la traversarea pietonilor a liniilor de cale ferată, face legătura între străzile Gării și Dunărea. Vă reamintim că la renovarea clădirii gării, în 2023, am participat și noi, vezi detalii. De asemenea, tot în acea zonă am repus pe șine un vagon de marfă deraiat. Dacă sunteți curioși să ne vedeți forța, accesați clipul pe canalul nostru de Youtube.

O ultima pasarelă din fier este cea care face legătura între Plopi și Ghiroda Nouă. Dacă ar fi să ne luăm după „mersul vremii”, am putea bănui că și acesteia din urmă îi este destinat un viitor mai amplu. Mai în ton cu tendințele, respectiv acela de transfromare în spații cu funcțiuni multiple.

Noul pod peste Mureș, stadiu avansat

În ceea ce privește noul pod de la Arad, acolo unde suntem încă puternic angrenați, sunt șanse mari ca lucrarea să fie finalizată în primul semestru 2024. Cele două maluri ale râului au fost unite chiar în decembrie 2023. Dacă doriți să vedeți stdiul lucrărilor la sfârșitul martie 2024, priviți clipul de mai jos. Admirați-ne macaralele!

» Imagini din timpul construcției Pasarelei Gelu, în prim plan echipamentul de la Sulfatim Timișoara