Cea mai puternică macara, cel mai tare brand: Liebherr!

macara puternica de inchiriat liebherr 11200-9.1
macara Liebherr 11200-9.1

Care este cea mai scumpă (cea mai puternică) macara de închiriat din lume? Evident că nu ar putea fi decât una foarte mare, foarte complexă și pe care, de cele mai multe ori, o firmă de construcții nu-și permite să și-o cumpere. Să vedem care ar putea fi cele mai costisitoare macarale din lume, ca utilaj de ridicat în mod evident.

Cine are de închiriat o macara face în mod evident una dintre cele mai inteligente afaceri din lume. Destul de puțini își cumpără, pentru că este un utilaj costisitor și care arareori poate fi exploatat la întreaga capacitate de către o firmă de construcții montaj. Antreprenorii care au totuși propriile macarale se grăbesc să le ofere la închiriat.

Ideea de a împrumuta utilaje de la firme terțe, specializate în acest inedit tip de outsourcing, nu este nouă. Se practică din cele mai vechi timpuri. Cu trăsăturile specifice fiecărui tip de orânduire. Marile armate ale lumii închiriau la rândul lor mijloace de transport de la particulari. Dar să revenim la macaralele noastre.

Macara Liebherr 11200-9

Se pare că nu este doar o laudă a celor de la Liebherr, de performanțele acestei macarale fiind entuziasmați majoritatea antreprenorilor. Poate ridica 1200 tone iar brațul său telescopic poate duce până la 190 de metri. O adevărată bestie!

Este puternică, poate cea mai mare macara autopropulsată din lume, căci motorul și brațul, de fapt tot echipamentul este așezat pe un șasiu impresionant. Motorul este de tip Diesel, are opt cilindri și poate atinge puterea de 500 kW.

De la sine înțeles că e mai bine de închiriat, o astfel de macara se folosește doar la structuri gigantice. Este foarte scumpă și puțini în lume sunt cei care-și pot permite, nu doar s-o cumpere, ci s-o și întrețină. Costul acestui utilaj este de 14 milioane de dolari. Păi… cine-și permite!?

Liebherr LR 1300

Este și aceasta una dintre cele mai puternice macarale din lume. Ridică 3000 de tone la maxim 236 de metri.

macara liebherr de inchiriat
O macara de la Sulfatim în acțiune la Timișoara

Macarale de la Sulfatim Timișoara

În ceea ce ne privește, noi avem macarale de închiriat mai mici. Puternice și foarte utile pnetru majoritatea situațiilor dificile. Dar, totuși, mai mici decât cele prezentate anterior.

  • Macara Liebherr LTM 1230-5.1 poate ridica 230 de tone până la aproximativ 90 de metri. Află de detalii tehnice despre această macara, respectiv LTM 1230-5.1.
  • Liebherr  LTM 1040-2.1 este mezina. Ridică 40 de tone la 50 de metri ceea ce, pentru majoritatea situațiilor dificile de la noi… este acoperitor! Vezi detalii despre performanțele tehnice.

Performanțele acestor macarale (pe care le avem și noi la închiriat) sunt scoase în evidență nu doar de site-ul producătorului Liebherr. Germanii sunt apreciați peste tot, vezi inclusiv site-ul australian Iseekplant.com sau rușii de la Oborudrow. De remarcat site-ul australian care este un portal specializat pe afaceri din domeniul construcțiilor, a furnizorilor de utilaje, inclusiv de închiriat.

» Macara de închiriat de la Sulfatim Timișoara