Macara Liebherr; istoric și importanța brandului

macara de inchiriat
Macara Liebhherr în acțiune - utilaj inchiriat de la Sulfatim Timisoara

Peste un produs de mare tehnologie, oferit de noi la închiriat, cum este o macara Liebherr fabricată de compania omonimă, nu putem să trecem cu mare ușurință. Acest nume simbolizează ingeniozitatea și valoarea fiind în topul liderilor mondiali producători de utilaje de ridicat. Se cuvine să evidențiem cine este Hans Liebherr, cel care a creat o serie nemaipomenită de macarale!

Numele lui Hans Liebherr a rămas în istoria inventicii, el fiind cunoscut drept un vizionar, inventator și afacerist de succes. Este un german care a trăit între 1915 şi 1993. În afară de produsul său cel mai cunoscut, macaraua turn mobilă, Hans Liebherr a creat primul excavator hidraulic din lume. Chiar dacă a proiectat şi produs o’gamă largă de maşini pentru construcţii, renumele lui se datorează (în mare parte) unui singur produs. Respectiv o macara mobilă pe care, apoi o exploata inclusiv din închiriat.

În treacăt fie spus, Liebherr a fabricat inclusiv frigidere.

Prima macara-turn Liebherr mobilă din construcții

Numele Liebherr reprezintă de fapt o afacere de familie. Familia Liebherr avea după război o firmă de construcții iar Hans a trebuit să se ocupe de aceasta. Și fiind o fire căreia îi plăcea să descopere mereu câte ceva nou, a creat primul concept de macara mobilă. Aceasta pentru că în Germania de după război era nevoie de construcții. Liebherr este brevetat a fi primul creator al acestui utilaj, proiectul a fost pus în practică în 1949. Și fiindcă nu toate firmele își permiteau o macara, Liebherr a câștigat bani inclusiv din închiriere.

Remarcabil este că deși și-a făcut propria sa firmă de inginerie, el s-a ocupat în continuare de construcții. În 1953, când a închiriat un excavator, a descoperit că acesta avea serioase deficiențe la transmiterea cuplului mecanic. Câteva luni mai târziu se năștea primul excavator hidraulic din Europa!

Liebherr astăzi, un grup de companii de mare tehnologie

Puțini știu că marca Liebherr reprezintă de fapt o afacere de familie. Este un grup de companii care sunt conduse toate doar de membrii acestei familii. Se păstrează linia trasată de fondator, astfel că în afară de macarale de toate genurile și pentru toate activitățile industriale sau pentru construcții, puține aiu fost devierile de la linia trasată de Hans Liebherr.

Una din aceste variațiuni este aceea că grupul are și o divizie de hoteluri. În rest, cel puțin cum rezultă din site-ul grupului Liebherr din România, producția este axată pe macarale, utilaje de transport și de minerit. Cifra de afaceri Liebherr în România este undeva la 100 de milioane, conform site-ului totalfirme.ro.

Pe de altă parte, cei care doresc să lucreze cu tehnologie germană, sigură și fiabilă, o pot face și colaborând cu firma noastră. Sulfatim Timișoara oferă spre închiriere macarale marca Liebherr.

» Vezi și excavatoare de închiriat