Să închiriezi o macara sau să o cumperi? Ce este mai bine?

macara liebherr
O macara numită „Poti sa faci asta?”

Dilema despre închiriat sau cumpărat o macara, este de fapt o falsă problemă. Aceasta pentru că depinde in mare masura de situatia si necesitatile specifice ale fiecarei persoane sau afaceri. In general, decizia de a cumpara sau de a inchiria o macara poate fi influentata de câtiva factori.

  • Frecventa utilizării
  • Bugetul disponibil
  • Mentenanta si reparatiile
  • Spatiul de depozitare

Ar mai fi, dar cei de sus par a fi printre cei mai importanti

» Închiriati o macara de la Sulfatim Timisoara

Frecventa utilizării macaralei

Daca sunteti implicati intr-un proiect care necesita utilizarea unei macarale pentru o perioada mai lunga, ar putea fi mai eficient si economic sa cumpărati o macara decat sa o inchiriati in mod repetat. In cazul in care aveti nevoie de macara doar pentru un proiect de scurta durata sau ocazional, inchirierea poate fi mai convenabila.

macara de inchiriat Liebherr
Macara de inchiriat Liebherr – ultima noastră achizitie

Bugetul disponibil

Costul unei macarale poate fi destul de ridicat, in functie de marimea si capacitatile sale. In cazul in care bugetul dvs este limitat, inchirierea poate fi o optiune mai viabila, permitandu-va sa economisiti bani in avans.

Mentenanta si reparatiile necesare la macara

In cazul in care se cumpara o macara, veti fi responsabil pentru intretinerea si repararea acesteia. Costurile pot fi semnificative si trebuie luate in considerare cand luati decizia de a cumpara. In cazul in care inchiriati o macara, firma de inchiriere va fi responsabila pentru intretinere si reparatii.

Spatiul de depozitare

O macara poate ocupa mult spatiu si poate fi dificil de depozitat in conditii de siguranta. Daca nu dispueti de un spatiu adecvat pentru a o depozita, inchirierea poate fi o solutie mai buna.

In concluzie, daca aveti nevoie de o macara pentru o perioada mai lunga de timp si dispuneti de fonduri suficiente pentru achizitionare, poate fi mai convenabil de cumparat o macara. Daca aveti nevoie doar pentru un proiect de scurta durata sau ocazional, sau daca bugetul este limitat, este mai viabil poate de inchiriat o macara.

» Vezi noua noastră macara de închiriat. Un produs Liebherr. Tocmai ce-am adus-o…

Ok, dar de ce tocmai o macara Liebherr?

Este o decizie individuală, ce macara să închiriezi. Totusi, în opinia noastră (si nu numai), există mai multe motive pentru care să închiriati o macara de tip Liebherr.

Au o performantă ridicată. Liebherr este unul dintre cei mai mari producători de macarale din lume. Or, asta înseamnă si că produsele lor sunt construite pentru a oferi performante ridicate si fiabilitate în orice situatie. Este o chestiune logică si dovedită de piată.

Liebherr oferă o gamă largă de modele de macarale, de la cele mici si medii, până la cele mari si foarte mari. Deci, puteti alege o macara care să se potrivească cu necesitătile dvs specifice. Alegând exact macaraua de care aveti nevoie nu veti fi nevoiti să plătiti pentru ceva ce nu aveti nevoie.

Liebherr oferă sigurantă, este o companie care acordă o atentie deosebită sigurantei în constructia macaralelor lor. Deci, opinia noastră este aceea că puteti fi sigur că veti primi o masinărie sigură si fiabilă.

Suport tehnic oferit de Liebherr valabil pentru toti clientii lor. Deci, puteti obtine ajutor în cazul în care întâmpinati probleme cu macaraua.

Eficienta obtinută de macaralele Liebherr poate ajuta la îmbunătătirea productivitătii în muncă. Aceste utilaje sunt construite pentru a fi rapide si precise în functionare.

O astfel de macara are o durată de viată lungă. Datorită constructiei si calitătii lor superioare, macaralele Liebherr sunt mai durabile decât multe alte masinării de pe piată. Deci, dacă aveti nevoie de o macara pe termen lung, închirierea uneia de la Liebherr poate fi o alegere excelentă.

Care sunt macaralele cele mai puternice?

Există o varietate de macarale puternice disponibile pe piată, iar clasificarea lor se face în functie de diverse criterii.

  • Capacitatea de ridicare
  • Dimensiunile macaralei
  • Forta maximă de ridicare si asa mai departe.

Printre cele mai puternice macarale din lume sunt si cele despre care vorbim mai departe.

Macaraua poreclită „Can you do it?” este (evident) de la Liebherr. Acest utilaj deosebit de puternic este identificat prin codul de macara LR 13000. Este considerată cea mai puternică si cea mai mare macara din lume. Are o capacitate de ridicare de până la 3.000 de tone si o înăltime maximă de 248 de metri.

Macaraua „Big Carl” (Sarens SGC-250) este cea mai puternică din Europa, cu o capacitate de ridicare de 5.000 de tone si o înăltime maximă de 250 de metri. Însă, desigur, este altceva decât modelul Liebherr descris mai înainte. Sunt lucruri diferite.

The Bagger 293” nu este o macara propriu-zisă, mai curând un excavator urias. Dar este considerat cel mai mare vehicul terestru din lume si poate fi folosit pentru excavări si lucrări de constructii. Are o greutate de 14.200 de tone si o lungime de 225 de metri

Macaraua „Taisun” este cea mai puternică din China. Are o capacitate de ridicare de 20.000 de tone si o înăltime maximă de 180 de metri.

Este important să retineti că aceste macarale sunt destinate pentru proiecte foarte mari si complexe. Necesită echipamente specializate si o pregătire tehnică si de sigurantă riguroasă pentru a fi operate. În caz că proiectul dvs este unul mai rezonabil, care se referă la dime nsiuni si greutăti „mai lumesti” dacă putem spune asa, vă sugerăm să vă uitati pe site-ul nostru. Avem inclusiv excavatoare de închiriat si miijloace de transport auto.