Merită să ai cea mai bună macara din lume!?

macara bună și puternică Timisoara
De inchiriat o macara puternica de la Sulfatim Timisoara

Pe internet sunt o mulțime de videoclipuri cu cea mai bună macara. Sau articole care te informează care este cea mai cea. Și ce înseamnă o macara bună? Puternică, ridică cel mai sus, merge pe orice teren? Ce înseamnă bun!?

Toate aceste surse păcătuiesc însă prin aceea că sunt supuse remanenței internetului. Adică puține lucruri care sunt scrise azi apar mâine în căutări. Trebuie să ai puțină răbdare ca o postare pe care o faci azi să ajungă prjntre primele.  Așa este și la macarale

macara bună și puternică
Cine caută o macara bună și puternică va găsi site-ul Sulfatim.ro. Logic, avem de închiriat macarale puternice de la Liebherr

Deci dacă luăm în calcul remanența (întârzierea în apariția rezultatelor) și combinând cu relativitatea noțiunii de macara bună, ajungem la o dilemă tehnică.

De exemplu, dacă veți privi la clipul video cu top 4 macarale din lume (aveți la sfârșitul paginii linkul), veți observa că dintre acestea trei sunt macarale tip Liebherr. De fapt Liebherr a deținut recordul de cea mai mare și cu cel mai lung braț de macara. Îbtre 2007 și 2015. Până au construit chinezii… 

Cum găsești o macara bună

Cine caută pe net după cea mai puternică macara din lume va da de site-ul Sulfatim. (Vezi foto cu captură de ecran Google.) Desigur că rezultatele pot varia în funcție de locul de unde se face interogarea. Dar pentru Timișoara, cel mai relevant rezultat este site-ul sulfatim. Iar asta nu pentru că noi am construi, ci pentru că avem la închiriat macarale care se numără printre cele mai bune. Adică, spunem noi, o macara bună este aceea care ne rezolvă problemele.

Și totuși, care este cea mai bună macara din lume!? Este destul de greu de aflat așa, la prima vedere, doar căutând pe internet. Pentru că lucrurile sunt schimbătoare și discutabile. Însă, dacă ne interesează să fie puternică, aproape sigur este din China. Se pune însă întrebarea: merită „să alergi” după cel mai mare, cel mai puternic? Dacă judecăm după exemplul chinezesc… ar trebui să avem rezerve. (Vezi crahul imobiliar Evergrande din China, o gaură financiară unde au contribuit cele mai mari macarale chinezești. Sute de mii de apartamente în zeci de mii de blocuri turn care acum au creat orașe fantomă.)

Este greu de aflat care este cea mai mare, mai bună și/sau mai puternică macara din lume și din alte motive. Ea poate să existe dar să nu mai aibă ce să construiască. Ori, în acest caz este absolut inutilă. Prin urmare nu există. Ceva asemănător cu situația celui mai mare avion cargo din lume, respectiv Antonov 225. Acela din Kiev și care a fost puternic avariat de ruși în martie 2022. Acesta nu va mai zbura probabil niciodată, poate altul. Deci, nu există!

Cele mai bune macarale din lume

Un criteriu posibil pentru a afla care este cea mai bună macara ar fi să ne orientăm după salariile care se plătesc angajaților care le construiesc. Dar sugestia ar fi să se judece după nivelul mediu. Căci dacă ne luăm după primele pe care le-au încasat cei de la compania de macarale Henan Mine Crane ne apucă durerile de cap. Această firmă și-a premiat angajații cu mii și zeci de mii de dolari fiecare, cu ocazia anului nou chinezesc.

macarale China
Manageri de la o firma de macarale chinezesti care incaseaza bonusuri

Însă este o iluzie, nu vă lăsați amăgiți. Este vorba de China, nu de lumea liberă.

Relatările de presă spun că la sfârșitul anului chinezesc, pentru rezultate deosebite, HM Crane a pus la dispoziție prime de 740.000 de dolari. Din care, cei mai mulți i-au încasat managerii. Ați înțeles mișcarea, nu-i așa? O companie de stat care și-a distribuit beneficiile cum se face peste tot unde decide politicul.

(Iar ca o paranteză, cea mai mare macara n-ar putea fi folosită la construirea unei clădiri de genul Burj al Arab. Acolo s-au folosit alte tehnologii. Deci, acolo, la turnurile arabilor, cea mai bună macara are alt sens.)

Și să reformulăm întrebarea din titlu: Este relevant să ai cea mai mare macara din lume? Sau una de la Liebherr te-ar mulțumi? Când aveți nevoie, căutați-ne, avem o macara bună pentru fiecare…

» Top 4 cele mai mari macarale din lume. (Folosite la montajul centralelor eoliene)

» O companie de macarale din China și-a premiat angajații cu un munte uriaș de bani» Macarale de la Sulfatim în acțiune la Timișoara